Loonbedrijf Weltjens eerste mais hakselen 2014

De kop is er af.  Op vrijdag 29 augustus hakselde Loonbedrijf Weltjens de eerste mais van 2014. De hakselploeg bestond uit een Claas Jaquar 890, die bijgestaan werd door 2x Deutz met Kaweco. Op de kuil stond de JCB laadsschop.

sized_IMG_3527

Gebr. Dewit dorsen met JD s670 en malen door G. Stevens

Loonbedrijf Dewit was vorige week aan  het dorsen bij de Familie Goorman in Neerpelt (B).  De vruchten werden geoogst met de John Deere S 670 combine van het bedrijf. Een prachtige machine die veel capaciteit kan maken.  Ook werd er gemalen door G. Stevens o.a met zijn omgebouwde JD 5460 hakselaar.

sized_IMG_2953

 

Fa Roothans & Zn dorsen met Lexion 630

Je moet ook ooit niet ver gaan zoeken om iets tegen te komen. In Achel (B) was Fa Roothans & Zn bezig met het dorsen van tarwe.  De vruchten werden geoogst door een Claas Lexion 630 van het bedrijf.

sized_IMG_3018

Lwb dorsen met nieuwe Deutz 6090 HTS

Een nieuwe combine die voor de lens verschijnt.  Vorige week zagen we de nieuwe Deutz 6090 HTS van Loonbedrijf Weltjens dorsen in Hamont (B).  De eerste bevindingen met de dorser waren alvast goed.

sized_IMG_2976

 

Loonbedrijf Haveneers dorsen met Claas Tucano 470

De plaatselijke loonwerkers mogen niet ontbreken.  Dichtbij mijn vriendin was Loonbedrijf Haveneers aan het dorsen.  In Tongerlo Veld was het loonbedrijf in de weer met hun Claas Tucano 470. Opvallend was de afvoer, die gebeurde met een MF 7480 , die het bedrijf op demo had.

sized_IMG_2465

Loonwerken Kerkhofs dorsen met 2x Claas

Ze zijn allemaal wel actief in de vruchten.  Ook Loonwerken Kerkhofs kwamen we al tegen met 2 Claas maaidorsers.  Zij waren een tijdje geleden aan het dorsen voor de Familie Coninx.   Het dorsen gebeurde met een Claas Tucano 450 en een Claas Mega 360.

sized_IMG_2381

Loonbedrijf Vanbuel dorsen met Laverda M 303

Een combine die we niet vaak tegengekomen , toch is het ons dit jaar gelukt om er foto’s van te nemen in de vruchten.  Loonbedrijf Vanbuel was een weekje geleden aan het dorsen in Eksel (B).  Er werd gedorsen met hun Laverda M 303.  Een Prachtige machine met Italiaanse roots.

sized_IMG_2340

 

Loonbedrijf Paumen dorsen met JD T 670i

Loonbedrijf Paumen/ Egelsberg was een tijdje geleden bezig met het dorsen van wintertarwe.  Opvallend was een nieuwe blinkende combine van het bedrijf.  Deze was slechts een paar weken actief op het bedrijf.  Het gaat om de nieuwe John Deere T 670 i maaidorser , die afgeleverd werd door de firma Cuyckens SA.  Naast deze nieuwigheid was ook de JD 2258 bezig met zijn hectares te maken op het grote perceel.

sized_IMG_2266

Dewit hakselen met demo Krone

Een paar weken geleden werd er een demo gedaan bij Loonbedrijf Dewit met een Krone hakselaar.  We konden natuurlijk niet ontbreken. De hakselaar werd bijgestaan door een Fendt 930 met SR  en JD 7810 met Joskin silagewagen.

 

sized_IMG_9959

 

 

Broekx Stro persen met Fendt 820 en Krone

Na het dorsen moet het stro dat uit de combines komt natuurlijk verwerkt worden.  Broekx uit Bree was bezig met het persen van het stro in Opglabeek voor de Familie Willems (B).  Het stro werd geperst met een Fendt 820 met Krone XC 1270  High Speed pers.

sized_IMG_2084